Sommarblues

De säger att värmen väntar bakom hörnet. Eller rättare sagt helgen. Ändå så är det något som säger mig att sommaren är förbi. All gemenskap som man delat med släkt och vänner känns avlägset på något sätt. Vardagslunket börjar trippa på och allt börjar bli ”som vanligt” igen… Mitt semester-jag har lite svårt att komma ifatt.

Denna månad valde jag en ganska minimalistisk bild. En bild som sammanfattar det som jag tidigare skrev. En längtan till värme och ledighet. En längtan till gemenskap. Det känns lite tomt inombords.

Det var tänkt att den här bilden skulle vara med i en saga. Men den blev aldrig av. Det var en ganska sorglig saga som behandlade ensamhet och längtan… tror jag.

Sagan var på tyska och jag snappade inte riktigt upp allt men eftersom jag bara behövde göra ett fåtal bilder så var det en del nyckelord som jag tog tillvara på. Att jag ”tror” att den handlade om det låter en aning oseriöst men anledningen till det är att det var ett tag sedan jag jobbade med den. Kortfattat: jag har glömt.
Ibland krävs det dock inte så mycket för att ”fatta” över språkgränser. Bilden är och ska ju vara en kommunikation som ligger bortom det verbala språket.

Jag håller med, det kanske inte är en upplyftande bild (trots gungan) men jag ville gärna ha med den en månad. För vilken månad passar den bäst i? Just det, augusti.

Nästa månad kommer förhoppningsvis något mer upplyftande men till dess passar jag på att säga adjö till sommaren för den här gången. Syns nästa år.