Livets väg

I tio år har jag nu gått på Hjortsjöskolan, gått från hus till hus, klassrum till klassrum och hunnit med att gå i två olika klasser. Lärare, vänner, intressen har under åren varierat.

Som person har jag växt i mig själv, gått från att vara en liten skitunge som klättrade i träden och bråkade med lärarna, till en tonåring på väg till vuxenlivet.

Alla 9:or står nu inför ett val, för vissa är det ett svårt val, för andra lite enklare. Jag är en av dem som står inför ett svårt val, ett val som får mig förvirrad och orolig. Om jag nu väljer fel, vad händer då? Kommer jag ångra mig i alla år, kommer det bli slutet på allt jag tycker om och vill? Misstag, existerar det ens? Jag vill inte tro på misstag, alla val du gör leder dig vidare i livet, ger dig nya erfarenheter och möjligheter. Du får nästan alltid en andra chans, istället för att se dina misstag kan du fokusera på dina möjligheter. Detta ska jag bära med mig, när jag väljer hur mitt liv ska se ut de närmsta tre åren.

Det är en otrolig resa vi människor gör i livet, från ett litet spädbarn till en gammal människa som redan levt hela sitt liv och fått uppleva allt den där lilla inte ännu ens fått se en glimt utav. Vi utvecklas, vi förändras, vi upplever, vi ser och vi letar oss fram på livets alla stigar. I livet är det inte målet som är det viktiga, det är resan som tar oss dit.

Jag försöker att leva i nuet, ta varje dag som den kommer och inte oroa mig för framtiden. Framtiden kommer och ”allt löser sig”, även om det låter klyschigt så är det faktiskt så. På något sätt så kommer vi att finna vår egen väg, på ett eller annat sätt kommer vi att hitta rätt.

Istället för att oroa mig ska jag njuta av livet och leva varje dag som om det vore den sista. Slösa inte bort den tid du har, spendera den på bästa sätt och se till att du och andra har det bra. Vi har bara ett liv och det livet är värt att ta tillvara på.

Carpe Diem.