Nu påbörjas flytten för Swedbank i Vaggeryd

Den 1 december 2013 flyttade de in i de tillfälliga kontorsbarackerna på Järnvägsgatan i Vaggeryd. Nu, drygt ett år senare, går flytten till de nya lokalerna. Swedbank flyttar snart in i sina stora, ljusa kontorslokaler – designade efter ett funktionellt koncept och med möbler från lokala leverantörer. Följ med på en rundtur!

Vi får en förhandstitt på de nya kontorslokalerna. De ligger i samma byggnad och på samma våningsplan som tidigare, fast personalrummet har fått flytta upp till övervåningen istället för att ligga i källaren. De nya lokalerna är ljusa och fräscha och – kanske något av det viktigaste – anpassade för en bra kundmiljö. Kunderna möter nu sin rådgivare i enskilda mötesrum. Rummen är smarta och funktionella, där privat- och företagskunder i lugn och ro kan diskutera sina ärenden.

Närproducerade möbler och lokalt ljus

När Swedbanks personal inte har kundmöten jobbar de i ett så kallat back-office. Det är ett öppet kontorslandskap och vetter mot Storgatan. Inredningen är modern och fräsch – och allt kommer från lokala leverantörer.
– Vi är både stolta och mycket glada att vi har kunnat använda så många lokala leverantörer för möbler och belysning. Vaggeryd är en del av möbelriket så det var viktigt att få inreda med möbler som är producerade dels här i vår kommun, men även i närliggande kommuner och orter, berättar Ulf Gustavsson som är företagsrådgivare på Swedbank i Vaggeryd.

”Vi har lagt tid på att vara delaktiga”

Sonarps Interiör har tagit fram idéskisser på konceptet utifrån Swedbanks riktlinjer. Även om vi stiger in i lokalerna när det finns en del kvar att göra så ser man tydligt att allt är snyggt, funktionellt och genomtänkt. Leverantörerna är Swedese, Swedstyle, A2, Kinnarps, Byarums Bruk, By Rydéns och Mizetto. Swedbanks accentfärg, orange, återfinns i olika delar av kontorslokalerna. De moderna och strama möblerna kompletteras av mjukare linjer som exempelvis Swedeses kända Flower-bord. I trappan, som leder upp till personalrummet, hänger tre pampiga lampor från By Rydéns – och ytterligare tre likadana lampor ska hängas upp så att installationen blir ännu maffigare.
– Vi i personalen har lagt mycket tid på att vara delaktiga, säger Ulf. Redan från början var vi med och diskuterade hur vi ville ha det. Vårt arbetssätt har i mångt och mycket styrt inredningen. Det har varit viktigt med funktionalitet.

Det nya kontoret är även energieffektivt. När exempelvis de enskilda mötesrummen inte används släcks ljuset automatiskt. All belysning är miljövänliga LED-lampor som arbetar effektivt och smart.

Stor förståelse för barackerna

Snart, rättare sagt den 12 och 13 januari, görs den sista etappen av flytten. Då håller Swedbank stängt. Och de temporära barackerna – ja, de försvinner för gott. Men även om det funnits några synpunkter på barackernas placering så har det fungerat bra under året som gått.
– Vi har mött stor förståelse från såväl våra kunder som våra medarbetare, säger Mårten Ewertson, kontorschef på Swedbank Vaggeryd.
– Ja, och det har fungerat väldigt bra här i de tillfälliga lokalerna eftersom vi har sett målet framför oss. Dessutom har vi hängt med i bygget av det nya kontoret också, och nyfiket tittat in ganska ofta, säger Ulf och ler.

Invigningsvecka med pompa och ståt

Fredag den 23 januari är så dags för invigning av nya Swedbank Vaggeryd. Faktum är att det blir en hel vecka med olika aktiveter och happenings. Många av eventen är öppna för allmänheten och det blir bland annat öppet hus, familjedag och ”After Bank” med matlagning av Lisa Lemke som är TV-kock och matskribent med rötter i Skillingaryd. Under hela invigningsveckan bjuder Swedbank dessutom på tårta och kaffe, ballonger till barnen och filmvisning om bankens historia.
– Vi hoppas så klart att många kommer på vår invigningsvecka för att titta på våra nya lokaler och ta del av våra evenemang, säger Ulf.
– Vi kommer även att ha ett stort eventtält utanför så det finns plats för många!

Här hittar du alla publika aktiviteter under invigningsveckan


 Se bilder från de nya lokalerna

 

Tisdagen den 30 december började byggbarackerna att lyftas bort.
Tisdagen den 30 december började byggbarackerna att lyftas bort.

Nu är det dags för Swedbank att påbörja flytten från de tillfälliga kontorsbarackerna till de nya kontorslokalerna.
Nu är det dags för Swedbank att påbörja flytten från de tillfälliga kontorsbarackerna till de nya kontorslokalerna.

Välkommen in! Än så länge är det lite rörigt – men inom kort kommer här att vara en<br /><br /> inbjudande entré.
Välkommen in! Än så länge är det lite rörigt – men inom kort kommer här att vara en
inbjudande entré.

Läckra, orange stolar i ett av de nya enskilda mötesrummen där kunderna numera<br /><br /> kommer att ha sina möten. Alla möbler är från lokala leverantörer – och just dessa<br /><br /> stolar är från Swedese.
Läckra, orange stolar i ett av de nya enskilda mötesrummen där kunderna numera
kommer att ha sina möten. Alla möbler är från lokala leverantörer – och just dessa
stolar är från Swedese.

Ulf i trappan upp till det nya personalrummet. De fräcka lamporna är från By Rydéns i<br /><br /> Gnosjö.
Ulf i trappan upp till det nya personalrummet. De fräcka lamporna är från By Rydéns i
Gnosjö.

Back-office. Här kommer personalen att sitta i ett öppet kontorslandskap.
Back-office. Här kommer personalen att sitta i ett öppet kontorslandskap.