Under ytan på Vaggerydstorget.se

Under ett år har den växt fram – webbplatsen Vaggerydstorget.se. Vårt mål har varit tydligt från det allra första steget: Att tillsammans med butiker, företag, restauranger, föreningar och privatpersoner bygga nästa generations digitala handelsplats för hela Vaggeryds kommun.

Det kanske låter storslaget. Men egentligen är det ett jordnära koncept med stora möjligheter. Vi vill att kommunen ska blomstra – och för att den ska göra det så behöver vi alla uppleva och ta del av de verksamheter som finns här. Hur hänger det då ihop med en webbplats? Bidrar inte det till… ja, tvärtom? Att man sitter hemma?

Det tror inte vi. Vi tror att det behövs något nytt, unikt och nytänkande för att få fler människor att gå ut ur huse. Därför skapade vi Vaggerydstorget.se. För att alla verksamheter i Vaggeryds kommun ska få möjlighet att på olika sätt visa upp sig och därmed också engagera sina kunder – och potentiella kunder.

Nyckeln till framgång

Tekniska funktioner, som till exempel att butiker kan lägga upp erbjudanden som går att ladda ned via sms, kombineras med ett brett innehåll av nyheter, reportage, krönikor och evenemang. Det finns menyer från de olika restaurangerna och caféerna runtom i kommunen och privatpersoner kan gratis annonsera på anslagstavlan. Det finns helt enkelt något för alla. I takt med att fler och fler verksamheter ansluter sig så växer utbudet. För det är där nyckeln till framgång ligger. Att alla butiker, företag, föreningar och privatpersoner är med och bidrar till ett spännande innehåll.

För ett tag sedan lanserade vi en uppdaterad version av Vaggerydstorget.se. Vi ville ha en mer levande startsida och lade därför till ett aktivitetsflöde. Där ser besökaren det nyaste som hänt på Vaggerydstorget – som till exempel nya produkter, erbjudanden, köp- och säljannonser, evenemang, nyheter från företag och kommunen. Nu har vi dessutom skapat en egen app för iPhone. Med fokus på aktivitetsflödet är det enklare än någonsin att se vad som händer i vår kommun och vad som finns att ta del av.

”Det är en unik sajt”

Ett av de företag som är med på Vaggerydstorget.se är Brodyr & Design.
– Det är en viktig reklamplats, främst för småföretagare. Sajten är bred och har ett bra innehåll för alla, säger Viola Jonsson som driver Brodyr & Design.

Och vi då? Vi satsar vidare. Mer än någonsin. Men vi behöver dig också – både dig som besökare och dig som har någon form av verksamhet. Vi är alla med och bidrar till ett levande Vaggerydstorget.se – och i förlängningen en levande kommun.


Fr. v: Camilla Boman, Marknad, Goran Dzalto, Försäljning, Martin Berggren, Design- och annonsutformning, Johannes Fag, Utveckling, Mikael Wahss, Försäljning
Fotograf: Simone Kamm