Daimrutor

Baka goda daimrutor i långpanna – ca 30 stJag hade små daim hemma men det går lika bra med 3 st dubbeldaim

Steg 1, Botten

4 ägg

6 dl strösocker

6 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

3 dl ljummet vatten

Gör så här:

Vispa ägg och strösocker pösigt

Blanda vetemjöl/bakpulver. Rör ner i smeten.

Blanda ner vattnet

Grädda i djup smord pappersklädd ugnsplåt ca 30×40 cm

Långt ner i ugnen i 175° i ca 30 min. Låt svalna.

(kolla med provsticka att kakan är klar)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _

Steg 2, Glasyr

200 g smör

2,5 dl strösocker

1,5 msk vaniljsocker

2 äggulor

3 st dubbeldaim

Gör…

Detta är ett inlägg hämtat från bloggen Madame Edith

Läs mer hos Mademe Edith