Bildgalleri: Swedbank invigning

Invigning och mingel

Invigningen, som var öppen för allmänheten inleddes med några ord från Swedbanks VD Michael Wolf. Därefter fick vår lokala bankchef Mårten Ewertsson bjuda in på mingel i de nya lokalerna. 

Föreläsning och panelsamtal med Michael Wolf

Michael Wolf pratade om bankens roll i samhället, den pågående urbaniseringen och Swedbanks strategi att finnas kvar lokalt (I åtminstone 138 år till, enligt Mårten Ewertsson). Michael menade att det är en viktig drivkraft för honom att ge Mårten makten över den lokala banken. Han pratade också bl.a. om vikten av satsningar på infrastruktur och den pågående digitaliseringen. Efter föreläsningen följde ett panelsamtal mellan kommunalrådet Allan Ragnarsson (M), Carina Ödebrink (S), Emma Nord (VD på Vaggeryds Svarv). Moderator var Thomas Strand. 

Visning av banken och huset

I mindre grupper blev besökarna guidade runt i de nya lokalerna, men även i lägenheterna ovanför i det nya huset. All inredning i lokalerna är tillverkad av företag i regionen.

Lunch och tack

Under lunchen fick gästerna lyssna till en föredragning om det ekonomiska läget i Sverige och i världen. Därefter gav Swedbank sitt tack till byggherren Gärahovs Bygg, arkitekter, inredare och personal. Per Larsson, VD på Gärahovs Bygg visade en tavla som Mårten Ewertsson enligt hans utsago hade försökt slänga. Tavlan föreställde "Ernst i Sanna", tidigare ordförande i Vaggeryds municipalsamhälle. Per hade därefter tagit fram en bild på Mårten att hänga upp på kontoret. Kommunalråd och oppositionsråd framförde sina lyckönskningar och konstaterade att det finns framtidstro i Vaggeryds kommun.