Tillsammans vi helpii!

— Det vi hade gemensamt var en stark önskan att göra något större än oss själva och verkligen hjälpa människor. Vi var alla eniga om att helpii var svaret.

Först och främst, kan du berätta lite om personerna som ligger bakom idén till helpii?

— Absolut, självklart! säger Kristoffer Johansson som är en av pionjärerna till helpii-vaggerydstorget.

— De som ligger bakom idén till helpii är jag och tre av mina vänner från Jönköping. Vår gemensamma strävan att göra något meningsfullt och kreativt för samhället ledde oss till idéen ”helpii”. Under en längre tid har vi funderat och planerat kring hur vi ska starta den resan.

Vi kom en dag till en annan väns kontor med skisser och massor av digitalt material som förklarade vår idé.

Trots att vi var lite underbudgeterade var han helt tagen av idén. Han erbjöd sig att hjälpa oss bygga hemsidan men att han också fick vara en del av projektet och bidra med hans idéer. Vilket han hade! Vi accepterade och det var då helpii började ta form, fortsätter Kristoffer.

— Det vi hade gemensamt var en stark önskan att göra något större än oss själva och verkligen hjälpa människor. Vi var alla eniga om att helpii var svaret.

Berätta mer om hur ni utvecklade idén och vad som fick er att bestämma er för att skapa en app.

— Efter den inledande diskussionen om att bygga hemsidan kom vi på att en app skulle vara mer tillgänglig och praktisk för våra användare. Det blir ett verktyg helt enkelt. Så vi tog beslutet att skapa en app också, fortsätter han. Vi jobbade alla tillsammans för att få fram helpii-appen som idag finns på App Store och Google Play. Idag är vi åtta personer i teamet, inklusive en investerare som nyligen hoppade på. Vår app är gratis och vi har översatt den till flera språk för att nå en bredare publik. Vi planerar att fortsätta utveckla appen och översätta den till ännu fler språk i framtiden för att göra den tillgänglig globalt. Vi tror starkt på att den kan komma till användning för många.

Vad handlar helpii om?

Instagram @helpii_sverige

— Helpii-appen är väldigt enkel och direkt. Du kan skapa ett konto med nästan ett enda klick. Använd Facebook, Google eller ditt Apple ID för att omedelbart komma igång med appen.

När du är inne kan du välja om du vill bygga vidare på din profil genom att lägga till dina unika färdigheter. I början är du osynlig på appen tills du lägger upp dina ”skills”, det vill säga de tjänster du har erfarenhet att utföra. Trots att du är osynlig kan du fortfarande kontakta andra användare, som vi kallar för ”helpiis”, angående deras tjänster som de har lagt upp. När du tar kontakt med dem, är det först då de blir medvetna om att du är en användare av appen, tillägger han.

Hur ser användningen av appen ut?

Användningen av appen är väldigt enkel och intuitiv. När användare har skapat sina profiler och lagt till sina färdigheter, kan de enkelt söka efter de tjänster de behöver genom att bläddra bland andra användares ”skills”.

Om de hittar någon som erbjuder den tjänst de behöver, kan de enkelt kontakta personen genom appens chattfunktion, e-post eller telefon. Det är en direkt och omedelbar väg att få hjälp eller erbjuda hjälp på.

— Det är en enkel process att lägga till dina färdigheter också. Det tar bara några sekunder. Du anger priset per timme eller dag samt den stad där du önskar att dina tjänster ska synas. Det hela handlar om att göra det lätt för människor att erbjuda och efterfråga tjänster på ett smidigt sätt.

Låter som en användarvänlig plattform. Var kommer inspirationen ifrån?

Vi blev inspirerade av tanken på att underlätta vardagen för människor. Det finns så många människor med olika kompetenser och färdigheter som de kan erbjuda, och samtidigt finns det människor som söker efter dessa tjänster. Tanken är att skapa en plats där människor kunde ansluta och hjälpa varandra på ett enkelt och direkt sätt. Det var verkligen den gemensamma viljan att göra något positivt och användbart för samhället som drev oss att skapa helpii.

Vad ser ni som nästa steg för Helpii?

Vårt nästa steg är att växa och utöka vår användarbas. Helpii ska bli mer än bara en lokal plattform och strävar efter att sprida vårt budskap globalt. Vi kommer att fortsätta att utveckla och förbättra appen baserat på feedback från våra användare. Vi har även några spännande funktioner på gång som vi ser fram emot att dela med oss av inom en snar framtid. Målet är att fortsätta göra det lättare för människor att hjälpa varandra och erbjuda sina färdigheter på en global nivå.

Vilken är er största utmaning för tillfället?

Just nu är vår största utmaning att jonglera våra heltidsjobb och privatliv med att driva helpii. Men vi vägrar störas av det, säger Kristoffer och ler. Vi arbetar på projektet som en hobby så det blir kvällar och helger och vi kommer att ta ytterligare två investeringar för att nå våra mål. Vi behöver kapital för att öka vår marknadsföring och locka fler användare till appen. Dessutom jobbar vi med fler grymma funktioner som vi hoppas kunna avslöja snart, och vi överväger även att involvera en partner för vissa funktioner. Så det är mycket som pågår!

Slutligen, hur kan människor följa er och er resa med helpii?

Ni kan följa vår utvecklingsresa och ta del av våra framsteg på Instagram, där vi för närvarande heter ”helpii_sverige”. Vi har planer på att skifta fokus till global marknadsföring och vårt konto kommer då att vara ”helpii_united”.

Tack så mycket för att du delade med dig av er historia. Vi ser fram emot att följa er resa med helpii!

Vi är glada över att få sprida budskapet om helpii och vi ser verkligen fram emot att fler människor börjar använda appen!

Ladda ner helpiiApp Store eller Google Play.