Kladdkaka med choklad i smeten

En kladdig och riktigt smaskig kladdkaka med choklad i smetenMan kan använda endast mörk choklad om man inte vill använda 2 olika sorter

Recept100 g mörk choklad

100 g mjölkchoklad200 g smör4 ägg

1,5 dl strösocker2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver

Gör så här:Bryt choklad i bitarSmält choklad och smör över vattenbad LÄS HÄR >>Vispa ägg och strösocker pösigtBlanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten

Rör ner choklad/smöret

Grädda i smord springform Ø ca 24 cmMitt i ugnen i 200° i 12-14 min

Låt den mycket lösa kladdkakan bli helt kylskåpskall

Baka gärna kladdkakan dagen innan…

Detta är ett inlägg hämtat från bloggen Madame Edith

Läs mer hos Mademe Edith