Stora vetekakor

Av det här enkla receptet får du ut 4 st riktigt saftiga och goda vetekakor

Låt brödet vila på galler under bakduk och skär sedan upp i valfria bitar

Recept50 g smör50 g jäst5 dl mjölk1 tsk salt1 msk ljus sirapca 12 dl vetemjöl

Gör så här:Smält smöret. Tillsätt mjölk. Värm till 37°Rör ut jästen med lite degspad.Arbeta in resten av degspadet, salt, sirap, vetemjöl(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)

Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Knåda degen på mjölat bakbord.Arbeta ut 4 st brödkakor – Ø ca 20 cm. Nagga.

(arbeta ut brödkakorna med händerna eller…

Detta är ett inlägg hämtat från bloggen Madame Edith

Läs mer hos Mademe Edith