Mitt hem sedan barnsben

Född och uppvuxen i Vaggeryd, samma hus i alla år och en familj som hållit ihop.

En trygg uppväxt med nära till både centrum, skog och vänner. Jag har under min uppväxt alltid trivts i lilla Vaggeryd, här känner alla inte alla, men alla känner många.

Men jag som så många andra har så klart haft mina stunder angående Vaggeryd och huruvida jag vill bo här. Det kan kännas som man är fast och vill se något mer, någon nytt. Tidigare så kände jag verkligen så, jag kände mig vilsen och att fly min kos kändes som den enda möjligheten.

Idag så är jag glad att jag fann mig i min tillvaro och blev trygg med att leva och bo i Vaggeryd. I och för sig hade jag inte mycket till val när jag tvekade, men i vilket fall så stannade jag och kan fortsätta leva i en trygg familj som hjälpt mig mycket här i livet.

Vaggeryd kan i andras ögon inte se ut att vara så mycket för världen men i mina ögon är det här en liten stad som växer med tiden. Jag trivs här och även om det inte känns som jag kommer bo här för evigt, så trivs jag, för stunden är det de som är viktigast. Om några år kan jag ge mig ut i världen, se det som jag tidigare aldrig sett och finna min plats här i livet.

En dag kanske jag återvänder till denna plats och öppnar ett nytt kapitel i mitt liv. Tills dess ska jag njuta av den tid jag har kvar här, drömma om framtiden och helt enkelt låta tiden avgöra hur det blir. Vaggeryd är en trygg plats men även här finns det brister som vägs upp av det som är bra. Jag är glad över att jag har fått växa upp här, det har givit mig en bra start i livet och det är en bra plats med möjligheter.

Jag är nu 16 år, alltså återstår det ett par år kvar här och det känns faktiskt ganska skönt. Här känner jag mig hemma och det känns tryggt. Upptäcka, resa och skaffa nya erfarenheter har jag hela livet på mig att göra så för stunden har jag det bra här.