Några sköna timmar på Vaggeryds bibibliotek

Jag befinner mig på Vaggeryds bibliotek. Där lånar jag en dator och googlar en stund. Jag tar reda på om det hänt något nytt med min andra diktsamling. Men inget nytt finns att läsa om den. Nästa sida jag googlar är Sportbladet. Där är det intressant att följa den internationella fotbollen. Zlatan spelar som vanligt huvudrollen. Snart är det slut på hans storhetstid, tänker jag. Vad tråkigt det kommer att bli för oss svenskar när han börjar försämras! Eller kan vi hoppas på att en ny svensk fotbollsstjärna träder fram på den internationella glitterscenen. Kanske skulle John Guidetti kunna göra det. Tänk om han blir lika dominerande i Celtic som Henke Larsson var.

Nu önskar jag läsa djuplodande journalistik och förflyttar mig därför till bibliotekets hylla för dagstidningar. Där finns ett stort urval av sådana. Jag väljer Göteborgs-Posten och läser om svensk inrikespolitik. Jag bläddrar till kultursidorna och läser recensioner av nyutkomna böcker.

En av bibliotekarierna lägger fram nya tidskrifter och vi växlar några ord om fotboll.

Jag går och hämtar två diktsamlingar och sätter mig sedan och läser en dikt av Charles Baudelaire och en av Arthur Rimbaud, som inleder så här: ”En stjärna grät i dina öron rosa tårar…”. Nu mår jag toppen!

Jag lånar en roman av Siri Hustvedt och går sedan hemåt.